Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Présentation / Представяне

  • : Le blog de Lora Dobréva / Блог на Лора Добрева
  • : Ce blog est classé "littérature" car il n'y avait pas de groupe "religion". Mon but est de publier mes études sur la Bible et la vie chrétienne. Блог, в който публикувам библейски изучавания и статии относно живота на християните.
  • Contact

Profil / Профил

  • Lora Dobréva / Лора Добрева

Amis / Приятели

Recherche / Търсене

Pages / Страници

21 avril 2016 4 21 /04 /avril /2016 19:06

Моята извинителна бележка е от Бога и се съдържа в Библията:

„И сега ви казвам, ОТТЕГЛЕТЕ СЕ се от тия ЧОВЕЦИ и ОСТАВЕТЕ ГИ, защото, ако това намерение или това дело е от човеци, ще се повали; но ако е от БОГА, НЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ГО ПОВАЛИ. Пазете се да не би да СЕ НАМЕРИТЕ И БОГОПРОТИВНИЦИ. И те го послушаха: и, като повикаха АПОСТОЛИТЕ, БИХА ГИ, и заръчаха (заповядаха) им ДА НЕ ГОВОРЯТ в Исусовото име, и ги пуснаха. А те си ОТИДОХА от синедриона, ВЪЗРАДВАНИ загдето се УДОСТОИХА ДА ПРЕТЪРПЯТ ОПОЗОРЯВАНЕ ЗА ИСУСОВОТО ИМЕ.“ (Деяния 5:38-41).

И това ако не е предупреждение от Бога към тези, които променят законите Му (стават богопротивници) и преследват праведните в Исус!

„Прочее, те ги повикаха та им заръчаха (заповядаха) да не говорят никак нито да поучават в Исусовото име. А Петър и Иоан в отговор им рекоха: ПРАВО ЛИ Е ПРЕД БОГА ДА СЛУШАМЕ ВАС, А НЕ БОГА, разсъдете; защото ние не можем да не говорим това що сме видели и чули. А те, като ги ЗАПЛАШИХА изново, пуснаха ги, понеже НЕ ЗНАЕХА КАК ДА ГИ НАКАЖАТ, поради людете, защото всички славеха Бога за станалото. Защото човекът, над когото се извърши това чудо на изцеление, беше на повече от четиридесет години. И когато ги пуснаха, те дойдоха при своите си та известиха всичко що им рекоха главните свещеници и старейшините. А те като чуха, издигнаха единодушно глас към Бога и рекоха: Владико, Ти си Бог, Който си направил небето, земята, морето и всичко що е в тях. Ти чрез Светия Дух, говорещ чрез устата на слугата Ти, баща на Давида, си рекъл: - "Защо се разяряваха народите, И людете намислюваха суети? Опълчваха се земните царе, И управниците се събираха заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник". Защото наистина и ИРОД и ПОНТИЙСКИ ПИЛАТ с ЕЗИЧНИЦИТЕ и ИЗРАИЛЕВИТЕ ЛЮДЕ , се СЪБРАХА в тоя град ПРОТИВ ТВОЯ СВЯТ СЛУЖИТЕЛ ИСУС (тоест, срещу самия Бог), Когото си помазал, за да извършат всичко що Твоята ръка и Твоята воля са определили да стане. И сега, Господи, погледни на техните заплашвания, и дай на Своите слуги да ГОВОРЯТ Твоето слово с ПЪЛНА ДЪРЗОСТ“ (Деяния 4:19-29).

Ето, това е властта, която също е от Бога! Виждаме как всички такива власти вкупом се събират да вършат мерзости срещу Него!!! А Той е толкова мъдър, че използва това, за да ги спаси, ако се покаят след като убият Христос!

Казано е да се покоряваме на властите:

„Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. Защото владетелите не причиняват страх на ДОБРОТВОРЕЦА, но на ЗЛОСТОРЕЦА. Искаш ли, прочее, да се НЕ БОИШ ОТ ВЛАСТТА? Върши ДОБРО, и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята, понеже е Божий служител, мъздовъздател за докарване гняв, върху този, който върши зло. Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта. Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност. Отдавайте на всички ДЪЛЖИМОТО: комуто се дължи ДАНЪК, данъка; комуто МИТО, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта. Не оставайте НИКОМУ ДЛЪЖНИ в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. Понеже заповедите: "НЕ ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАЙ"; "НЕ УБИВАЙ"; "НЕ КРАДИ"; "НЕ ПОЖЕЛАВАЙ"; и коя да било друга заповед (от БОГА, а НЕ ОТ ХОРА – бележка на пишещия) се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си". (Римляни 13:1-9).

Всеки, който не обича Бога, не би взел под внимание смисъла на всичко цитирано до тук. А той е много простичък: Изпълнявай законите на обществото, но само АКО И КОГАТО НЕ ПРОТИВОРЕЧАТ НА И НЕ ИЗОПАЧАВАТ И ОПОРОЧАВАТ БОЖИИТЕ ЗАКОНИ!!!!

„И те Го попитаха, казвайки: Учителю, знаем, че право говориш и учиш, и у Тебе няма лицеприятие, но учиш Божия път според истината; право ли е за нас да даваме ДАНЪК на Кесаря, или не? А Той разбра лукавството им, и рече им: Покажете ми един динарий. Чий образ и надпис има? И [в отговор] казаха: Кесарев. А Той рече: Тогава отдавайте Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога. И не можаха да уловят нещо в думата пред народа; и, зачудени на отговора Му, млъкнаха“ (Лука 20:21-26).

Това, че човешките закони (както и всяка нова промяна в тях) постоянно опорочават и извращават Божиите, става ясно от Божието слово. Даже е достатъчно само да споменем прословутото твърдение на съвременните управници и на раздаващите право и съд в този „СВЕТСКИ“ свят – нерелигиозните държава, прокуратура, съд, Народно събрание и полиция, които с чаровна усмивка и „чиста“ съвест оповестяват: „Законът стои над Морала.“ Значи излиза, че не законът утвърждава МОРАЛА (изразен в първите НАПИСАНИ на каменни плочи Божии заповеди, които Бог никога не променя!!!!), а моралът е подчинен на човешките закони, които хората променят както и когато си искат според СОБСТВЕНИЯ СИ МОРАЛ (или по-точно поради липсата на такъв).

„ Тогава всичките Израилеви старейшини се събраха, та дойдоха при Самуила в Рама и му рекоха: Ето, ти остаря, и синовете ти не ходят в твоите пътища; постави ни, прочее, ЦАР, който да ни съди, КАКТО Е У ВСИЧКИ НАРОДИ. Обаче на Самуила не бе угодно гдето рекоха: Дай ни цар, който да ни съди. И Самуил се помоли на Господа. А Господ каза на Самуила: Послушай гласа на людете за всичко, що ти говорят, ЗАЩОТО НЕ ОТХВЪРЛИХА ТЕБЕ, НО МЕНЕ ОТХВЪРЛИХА, ЗА ДА НЕ ЦАРУВАМ НАД ТЯХ. Според всичките дела, които те са вършили от деня, когато съм ги извел от Египет дори до тоя ден, като са Ме оставяли и са служили на други богове, така правят и на тебе. Сега, прочее, слушай гласа им, обаче ТЪРЖЕСТВЕНО ПРОТЕСТИРАЙ пред тях, и покажи им как ще постъпва ЦАРЯТ, който ще царува над тях. Самуил, прочее, каза всичките Господни думи на людете, които искаха цар от него. Каза още: Така ще постъпва царят, който ще се възцари над вас; ще взема синовете ви и ще ги определя за колесниците си, и да му бъдат конници, и за да тичат пред колесниците му. И ще си ги назначава хилядници и петдесетници, и ще ги поставя да работят земята му, да жънат жетвата му, и да правят военните му оръжия и приборите за колесниците му. Ще взема и дъщерите ви за мироварици и готвачки и хлебарки. И ще взема ПО-ДОБРИТЕ от нивите ви, лозята ви и маслините ви и ЩЕ ГИ ДАВА НА СЛУГИТЕ СИ. Ще взема и десетъка от посевите ви и от лозята ви и ще ги дава на скопците си и на слугите си. И ще взема слугите ви, слугините ви, по-добрите момчета, и ослите ви и ще ги употребява в своите работи. Ще взема десетък от стадата ви; и вие ще му бъдете слуги. В оня ден ще ВИКАТЕ поради ЦАРЯ СИ, КОГОТО ЩЕ СТЕ СИ ИЗБРАЛИ; но ГОСПОД НЯМА ДА ВИ ПОСЛУША в оня ден. Обаче, людете не искаха да послушат Самуиловия глас, а рекоха: Не, но цар нека има над нас, за да бъдем и ние както всичките народи, и нашият цар да ни съди, и да ни предвожда, и да воюва в боевете ни. И Самуил, като изслуша всичките думи на людете, каза ги в ушите на Господа. А Господ каза на Самуила: Послушай гласа им и постави им цар. Тогава Самуил каза на Израилевите мъже: Идете всеки в града си.“ (1 Царе 8:4-22).

Ето така Бог дава ЧОВЕШКА ВЛАСТ (като дори заповядва да й се покоряваме, защото е от Него) на всички до един бунтовни народи в този свят, изграден от абсолютни грешници, които не признават Неговата власт. Тази ЧОВЕШКА власт (на царе, робовладелци, демокрации и т.н.) всъщност няма нищо общо с единствената истинска Божия власт и справедливост!!!

Ето и един пример за „демократична“ власт с избори:

„Тогава всичките сихемски мъже и целият дом Милов се събраха, и отивайки, поставиха Авимелеха цар, близо при дъба на гарнизона, който бе в Сихем. А когато се извести това на Иотама, той отиде и застана на върха на хълма Гаризин, и като издигна гласа си, извика и каза им: Послушайте ме, сихемски мъже, за да ви послуша и Бог: веднъж дърветата отишли да помажат цар, който да ги владее, и рекли на МАСЛИНАТА: Царувай над нас. Но маслината им отговорила: Да оставя ли аз тлъстината си, чрез която отдавам почит на Бога и на човека, та да ида да се развявам над дърветата? Тогава дърветата рекли на СМОКИНЯТА: Дойди ти и царувай над нас. Но смокинята им отговорила: Да оставя ли сладостта си и добрия си плод, та да ида да се развявам над дърветата? После дърветата рекли на ЛОЗАТА: Дойди ти та царувай над нас. Но лозата им отговорила: Да оставя ли виното, което весели Бога и човеците, та да ида да се развявам над дърветата? Сетне всичките дървета рекли на ТРЪНА: Дойди ти, та царувай над нас. А трънът рекъл на дърветата: Ако наистина ме помазвате цар над вас, дойдете, прибегнете под СЯНКАТА МИ; но ако не, НЕКА ИЗЛЕЗЕ ОГЪН ИЗ ТРЪНА И ИЗПОЯДЕ ЛИВАНСКИТЕ КЕДРИ. Сега, прочее, ако сте постъпили вярно и справедливо, като сте поставили Авимелеха цар, и ако сте се обходили добре с Ероваала и с дома му, и ако сте му сторили, според както извършеното от ръцете му заслужава, - (защото баща ми воюва за вас и тури в опасност живота си та ви избави от ръката на Мадиама; а днес сте въстанали против бащиния ми дом, и сте изклали върху един камък синовете му, седемдесет мъже, и сте поставили Авимелеха, син на слугинята му, цар на сихемските мъже, защото ви е брат), - ако, прочее, днес сте постъпили вярно и справедливо с Ероваала и дома му, то радвайте се на Авимелеха, па нека се радва и той на вас! Но ако не, НЕКА ИЗЛЕЗЕ ОГЪН ИЗ АВИМЕЛЕХА и ИЗПОЯДЕ сихемските мъже и Миловия дом; и нека излезе огън из сихемските мъже и из Миловия дом и ИЗПОЯДЕ Авимелеха!“ (Съдии 9:6-20).

Ето, такава е светската власт в очите на Бога, макар че сам Той я е дал в ръцете на греховното човечество! Бог ще УНИЩОЖИ (ИЗПОЯДЕ) всяка власт, освен своята собствета! Защо ще я унищожи? Не защото не я дал Той, а защото не Му е Угодна!!!! Не е според Неговите заповеди, не е според жертвата на Исус Христос, чрез която прощава и спасява покаялите се и променящи се грешници в Негово име!

Моят ГОСПОДАР и РАБОТОДАТЕЛ завинаги е единствено и само Бог!

„Защото ако проповядвам благовестието, нямам с какво да се похваля. Длъжен съм да върша това. ГОРКО МИ ако не благовествам. Ако сам бях избрал да благовествам, бих имал право на заплата; но тъй като ми е ЗАПОВЯДАНО да върша това, аз само изпълнявам ЗАДЪЛЖЕНИЕТО, което ми е поверено и с което съм натоварен.“ (! Коринтяни 16-18).

„После се яви на самите единадесет ученика, когато бяха на трапезата, и смъмра ги за неверието и жестокосърдечието им, дето не повярваха на тия, които Го бяха видели възкръснал. И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар. Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден. И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват.“ (Марк 16:14-18).

„Това само казвам, братя, че останалото време е кратко; затова и тия, които имат жени, нека бъдат, като че нямат; и които плачат, като че не плачат; които се радват, като че не се радват; които купуват, като че нищо не притежават; и КОИТО СИ СЛУЖАТ СЪС СВЕТА, като че НЕ СА ПРЕДАНИ НА НЕГО; защото сегашното състояние на тоя свят преминава.“ (1Коринтяни 7:29-31).

Всяка манипулация е израз на вещерство! Затова, не си позволявайте да ме манипулирате, господа управници, „народни“ представители, партийци, политици, журналисти и всякакви други интелектуалци и общественици, докато ме убеждавате, че трябва обезателно да гласувам за някого от вас. Избор се прави между доброто и злото, между Бога и сатана, между Бога и мамона, а не между „по-малкото“ и „по-голямото“ зло!!! Злото си е зло и човек, отрекъл се от себе си като грешник и предал се на Бога, не може да избира ЗЛОТО! Още повече щом Господ веднъж е избрал самия човек и го е призовал при себе си!

Не си позволявайте да ме купувате, докато ми обяснявате, че задължителното гласуване едва ли не ще премахне купения вот или поне ще го снижи до незначителен за изборните резултати. Опитвате се да купувате гласа на хората с това, че гласувалите ще могат да заемат държавни постове, а негласувалите – не; че децата на гласувалите ще бъдат приемани с предимство в детски заведения, а на негласувалите - не и т.н. Какво е това, ако не купуване на гласоподаватели и то под натиск!!! Как може да наричате всичко това насърчителни, а не наказателни мерки!? Дори „насърчителната“ мярка „намаляване на данъците“ за гласувалите, автоматично се превръща в наказателна срещу негласувалите – все едно се увеличават данъците само за тези, които не са гласували! Май се разнася ПРЕКРАСНИЯТ АРОМАТ на ПОПУЛИЗМА и ДИСКРИМИНАЦИЯТА!!! Не забравяйте собствената си светска държава със светската й Конституция и Избирателния закон, според който „купуването и продаването на гласове е престъпление!!!“

В извинителното писмо (което включва всъщност цялата Библия), дадено ми от Бога, за да го представя пред „официалната“, но не и Богоугодна СВЕТСКА ВЛАСТ (тоест, сатанинска власт), поради моя отказ да гласувам, Бог ми заповядва да не съучаствам в мръсните, богопротивни нейни дела, като не гласувам, не одобрявам и не подкрепям всяка неправда, пък била тя и направена „законна“ чрез човешко мъдруване и промени и изопачаване на Неговите заповеди и морал от каменните плочи.

Слава на Бога!!!

Април 2016, Юлия Борисова

Partager cet article
Repost0

commentaires